About

About

“We ontwerpen items waarin een vrouw zich zo sterk voelt als dat ze vrouwelijk is. Een vrouw in AM\WESTEN is een vrouw die haar kleding met zorg uitzoekt zonder dat je het van haar af ziet. Zij die haar kleding draagt als een verlengde van haar persoonlijkheid, met waardering voor een verfijnde draagbaarheid en intelligente ontwerpen die een leven lang met haar meegaan. Haar stijl is tijdloos. Net als haar leeftijd. Een vrouw in AM\WESTEN draagt geen merk maar een statement.”

Annemarie Westen (Leiden,1989) is eigenaar en ontwerper van het ready-to-wear modelabel AM\WESTEN. In een wereld waar de cyclus van confectie steeds korter wordt, grijpt AM\WESTEN terug naar het vakmanschap in het ontwerpproces. Tijdens dit proces speelt het label met subtiele veranderingen in de standaarden die we gewend zijn. Waar de scherpe grafische gelaagdheid refereert naar kracht, vertegenwoordigt het gebruik van soepele materialen zoals zijde en scheerwol de elegantie van een vrouw.

AM\WESTEN karakteriseert zich door simplistische designs en een verfijnde draagbaarheid. Het is een label van spannende contrasten tussen krachtige silhouetten in combinatie met materialen die de vrouwelijkheid accentueren. Hiervoor werkt het label met vouwtechnieken die meedeinen met de bewegingen van het vrouwelijke lichaam.

Annemarie Westen – designer van het label – haalde haar Bachelor in Fashion Design aan de Hogeschool voor de Kunsten (2011, Utrecht). Na haar afstuderen deed zij werkervaring op in New York en Amsterdam.

De huidige collectie van AM\WESTEN vind je onder andere ook bij Margreet Olsthoorn in Rotterdam, Outspoken Conceptstore in Den Bosch, Coming Soon in Arnhem en SPRMRKT in Amsterdam.

1g-533x675
2g-533x675
6g-533x675

X