AM\WESTEN VERRAST MET EERSTE SHOW TIJDENS FASHIONWEEK

Womenswear label AM\WESTEN showde op zondag 12 juli de nieuwste collectie tijdens de 23e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam als onderdeel van Vodafone First Fashion LAB PRO. Zowel de show als de nieuwe collectie vertoonden verrassende elementen binnen een wereld van contrasten.

“We hebben er bewust voor gekozen om met een klassieke, minimalistische show een bepaald gevoel achter te laten”, vertelt Annemarie Westen – designer van het label. “In onze ontwerpen spelen we met contrasten van harde lijnen in combinatie met soepel vallende materialen. Dit hebben we tijdens FashionWeek doorgetrokken in het contrast tussen de ontwerpen, de muziek en de uitstraling van de show. Door de versterking van die drie tegenpolen bij elkaar, vertel je een krachtig verhaal.”

Het was de eerste keer dat AM\WESTEN een collectie showde tijdens FashionWeek Nederland. “De show tijdens FashionWeek was een bijzondere erkenning in ons streven om ons te vestigen als modelabel. Niet alleen voor onszelf, maar ook richting onze retailers en klanten. Daar zijn we erg dankbaar voor.”

De collectie

De AM\WESTEN SS16 collectie biedt een nieuw perspectief op de voorgaande vier collecties van het label. Voor de collectie heeft de ontwerper de Nederlandse zomer in het achterhoofd gehouden. De collectie kenmerkt zich door lange silhouetten en het gebruik van leer en zijde in combinatie met mooie, kwalitatieve viscoses. In de collectie zijn tevens kleurnuances zichtbaar – naast het karakteristieke zwart met een touch van witte elementen. De herkenbare signatuur van AM\WESTEN blijft hierbij feilloos overeind staan: een tijdloze collectie die de kracht en elegantie van het vrouwelijke lichaam accentueert.

Over AM\WESTEN

Annemarie Manon Westen (Leiden, 1989) – de designer van het label – haalde haar Bachelor in Fashion Design aan de Hogeschool voor de Kunsten (2011, Utrecht). Na haar afstuderen deed ze werkervaring op in New York en Amsterdam. In 2012 werd het womenswear label AM\WESTEN opgericht. AM\WESTEN karakteriseert zich door simplistische designs en een verfijnde draagbaarheid. Het is een label van spannende contrasten tussen krachtige silhouetten in combinatie met materialen die de vrouwelijkheid accentueren. Hiervoor werkt AM\WESTEN met vouwtechnieken die meedeinen met de bewegingen van het vrouwelijke lichaam. Tijdens het ontwerpproces speelt het label met subtiele veranderingen in de standaarden die we gewend zijn.

De huidige collectie van AM\WESTEN vind je onder andere ook bij Margreet Olsthoorn in Rotterdam, Coming Soon in Arnhem, Outspoken Conceptstore in Den Bosch en SPRMRKT in Amsterdam. SS16 ligt in het zomerseizoen van 2016 in een zorgvuldige selectie winkels in Nederland.

AM\WESTEN SHOWT NIEUWSTE COLLECTIE TIJDENS FASHIONWEEK AMSTERDAM

Womenswear label AM\WESTEN showt op zondag 12 juli haar nieuwste collectie tijdens de 23e editie van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Tijdens Vodafone First Fashion LAB PRO krijgt het label een geheel eigen show in het Transformatorhuis op het...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *